Hlavní obsah

Vary chtějí opravit Goethovu lávku u Císařských lázní

Foto: Shutterstock.com

Novorenesanční budova Císařských lázní v Karlových Varech.

Reklama

Karlovy Vary plánují opravu dlouho nepoužívané Goethovy lávky vedle Císařských lázní. Město se k tomu zavázalo v souvislosti s opravou Císařských lázní, kterou dělá Karlovarský kraj.

Článek

„Kromě Goethovy lávky ale bude muset město vyřešit i stav sousedního Festivalového mostu a do budoucna i Rašelinového pavilonu,“ uvedl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Goethova lávka je už několik let uzavřená. „Na opravu je několik let zpracována projektová dokumentace. Teď se dělá oživení stavebního povolení a předpokládám, že se v příštím roce vypíše výběrové řízení a do konce roku 2021 se opraví,“ uvedl Bursík.

Lávka bezprostředně sousedí s Císařskými lázněmi a spojuje Mariánskolázeňskou ulici s Goethovou stezkou. Opravy by měly stát podle odhadů asi deset milionů korun.

V okolí Císařských lázní ale patří městu ještě bývalý Rašelinový pavilon a Festivalový most, který je jedinou spojnicí pro auta k hotelu Pupp. Ani jeho stav už podle Bursíka není dobrý a bude se muset v nejbližších letech opravit.

Budoucnost Rašelinového pavilonu zatím jasná není. V minulosti se uvažovalo o tom, že by mohl sloužit jako zázemí pro Karlovarský symfonický orchestr, byly úvahy i o tom, že by se opravil zároveň s Císařskými lázněmi. Zatím ale pro něj město využití hledá.

Reklama

Doporučované