Hlavní obsah

Vás šokuje, jak jsme my Slováci sprostí, říká muž, jemuž dá Zeman metál za boj proti Bakalovi

Nejhůř se bojuje s absolutními zoufalci. Ti nevědí, že už jsou v koncích, popisuje finanční žralok Krúpa.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

S Tomášem Chrenkem jsme se poslali kamsi a uzavřeli obchod, vzpomíná Pavol Krúpa na slavnou transakci s akciemi expremiéra Stanislava Grosse.

Článek

Pro ostré slovo nejde daleko. A ostré jsou i byznysové bitvy, které vede. Slovenský miliardář Pavol Krúpa je známá postava českého podnikatelského světa. Postavil se v minulosti Andreji Babišovi, Tomáši Chrenkovi, válčil i s Tomášem Pitrem nebo polostátním gigantem ČEZ. Nejznámější je jistě díky útočení na Zdeňka Bakalu kvůli pádu důlní společnosti OKD.

„V tomto byznysu máte občas staženou… Ale strach vás motivuje a také usměrňuje, abyste nedělali úplné blbosti,“ popisuje Krúpa v otevřeném rozhovoru v pořadu Kam to bude?.

Co ho pudí k tomu, aby neustále s někým bojoval? Je někdo, s kým by se utkat nechtěl? Jak se liší bitvy vedené v česko-slovenském podnikatelském rybníčku od těch, které vede po boku ikony byznysových válek amerického investora Carla Icahna? Jak moc se byznys mísí s politikou? A hodí se mu přátelství s prezidentem Milošem Zemanem?

Podívejte se v novém díle pořadu Kam to bude? nahoře ve videu. A sledujte jej v premiérách na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované