Hlavní obsah

Vážila jen 45 kilo. Teď se olympionička Samková vyrovná v posilovně i mužům

Místo: snowboardistka Eva Samková.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Snowboardistka Eva Samková trénuje nejen na sněhu, ale i na suchu. V Česku je jí nejbližším místem stadion Dukly na pražské Julisce. Ukázala nám, jak tam posiluje, a předvedla, které cviky jsou podle ní nejvíc efektivní. Eva se ani na suchu nevzdává prkna, její vášní je longboard, kterým jezdí ráda třeba i po Praze do hospody.

Článek

Ve 14 letech měla olympionička 45 kilo, od té doby na sobě zapracovala a přibrala i díky cvičení hodně svalové hmoty. Teď zvedá skoro stejné váhy jako její mužští kolegové, kteří s ní na Dukle cvičí. „Eva je dobrá v tom, že dělá všechny cviky technicky dobře,“ prozrazuje její trenér.

Eva se nejen v posilovně, ale obecně ve svém životě pohybuje hlavně mezi kluky. „Já jsem si zvykla, já totiž zase taková holka nejsem. Myslím si, že občas si mám i víc co říct s kluky než s holkami. Občas nemám ráda, jak jsou holky moc přecitlivělé,“ tvrdí Eva, která přípravu v posilovně považuje za důležitou součást tréninku.

„Chodím sem třikrát týdně. Nejdřív jsem to neměla ráda, ale teď si to docela užívám,“ říká olympionička, jež tráví hodně času v zahraničí. „Teď mám období, kdy jsem každý měsíc na soustředění. V létě jsme byli na Novém Zélandu, pak jsme přijeli do Chile a z Chile jsme letěli ještě na tři týdny do Argentiny. Celkem jsem byla pryč asi sedm týdnů,“ prozrazuje Eva Samková, která si všude vozí pytlík s kořením, protože i na cestách ráda vaří. Mezi její nejoblíbenější místa patří právě Nový Zéland, kde jsou podle ní ideální podmínky na snowboard.

Jak se jí trénuje na Dukle a který cvik má nejradši? Jak ovlivnila její kariéru četná zranění a má ještě někdy strach, když sjíždí z kopce? A proč má vlastně tak ráda snowboarding? Nejen to se dozvíte v přiloženém videu, kde si naše reportérka s Evou zkusila její trénink v posilovně a zajezdila na longboardu.

Reklama

Doporučované