Hlavní obsah

„Včely mají rády řepku, ať si novináři kecají, co chtějí.“ Babiš přednášel česko-německým podnikatelům

V Česku máme rádi přírodu, říkal Andrej Babiš na přednášce. A včely mají rády řepku.Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

 

Reklama

V přednášce, která byla simultánně tlumočená do němčiny a angličtiny, český premiér ubezpečil české i německé podnikatele, že včelám řepka nevadí.

Článek

Několik desítek posluchačů z řad českých a německých podnikatelů si přišlo poslechnout přednášku Andreje Babiše do slavné Výstavní síně Mánes v centru Prahy. Příležitostí byla výroční členské schůze Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Řeč měla být na téma aktuální situace českého vzdělávacího systému a jaké stát plánuje reformy. Premiér hned v úvodu řekl, že chce mluvit i o jiných věcech.

V proslovu, který odvyprávěl spatra, se dotkl řady témat. Dostalo se i na emise, elektrické automobily a jadernou elektřinu.

„My v Čechách máme rádi přírodu. Máme obrovský program na vodu, chceme zasadit deset milionu listnáčů, kůrovec nám žere lesy,“ řekl Andrej Babiš mimo jiné v přednášce.

Řeč se poté stočila k řepce, jejímž největším zpracovatelem v Česku jsou firmy ze svěřeneckého fondu Andreje Babiše.

„A včely mají rády řepku, můžou si kecat novináři, co chtějí. Mají, je to pravda. Já jsem byl v Lysé nad Labem na výstavě,“ řekl český premiér česko-německému obecenstvu.

Reklama

Související témata:

Doporučované