Hlavní obsah

Ve fotbalovém glosáři se řešilo Conteho střídání, Škodova škrtnutá prémie i parkování na Julisce

Glosář Luďka Mádla s tradičním hostem Jiřím Hoškem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Luděk Mádl a Jiří Hošek se věnovali jak zápasům v Anglii, tak i použití videa v pražském Edenu. A tématu fotbal a mráz.

Článek

Použití videa při rozhodování fotbalového zápasu o víkendu poprvé v české lize vedlo k odvolání gólu. Stalo se v úvodu utkání Slavie s Bohemians, kdy sudí Zbyněk Proske nejprve uznal domácímu Milanu Škodovi branku na 1:0. A pak ji po konzultaci s videorozhodčím a poté, co si záznam sám pečlivě prohlédl, odvolal.

„Mnohé detaily bude ještě třeba doladit. Zejména by čekání diváků na rozhodnutí sudího nemělo trvat tak dlouho jako tentokrát. Dvě a půl minuty hráči a především diváci vůbec nevěděli, na čem jsou, to je příliš dlouhá doba,“ konstatovali v tradičním pondělním glosáři Luděk Mádl s Jiřím Hoškem.

Debatovali také o variantě, zda po vzoru tenisového jestřábího oka nepustit i divákům na stadionu zkoumaný moment na velkoplošnou obrazovku. Nebo zda trenérům obou týmů nedat možnost, aby sami vyzvali k přezkoumání videa, tak jak to bylo kupříkladu nedávno k vidění na olympijském turnaji v utkání českých a ruských hokejistů.

Výhrady k tomu, že rozhodčí zkoumali opravdu těsnou ofsajdovou situaci, ve které se ocitl jeho spoluhráč Tomáš Souček, měl zejména domácí útočník Milan Škoda. Po jeho soudu šlo o rozhodnutí proti fotbalu. Vycházel z avizovaného předpokladu, že u videa se budou „pitvat“ jen případné zřejmé, evidentní a jednoznačné chyby rozhodčích.

„Všechno má svůj kontext. Slavia ten zápas nakonec i po zrušení tohoto gólu vyhrála 1:0, kdyby naopak měla přijít o body, byli by její hráči i fanoušci rozhodně rozhořčenější. Ale Milanu Škodovi se nelze divit, že se jako střelec zlobil. Navíc, pokud mám správné informace, má ve smlouvě zakotvenou i klauzuli o vysoké finanční prémii za každý vstřelený gól,“ poznamenal Luděk Mádl.

S Jiřím Hoškem debatovali také o tom, kde mohl Antonio Conte, trenér Chelsea, udělat chybu, jež v ostře sledovaném utkání anglické ligy přiblížila k vítězství tým Manchesteru United. Též o momentu, který u Pierra-Emericka Aubameyanga odhalil, že zimní posila Arsenalu asi nyní nebude nejrychlejším fotbalistou světa, jak někteří mínili. Anebo o tom, jak se v mrazivém počasí staví k fotbalu český příznivec a jak naopak anglický fanoušek v Premier League. To vše ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované