Hlavní obsah

Ve Francii se srazil vlak se školním autobusem, čtyři děti jsou mrtvé

Ve Francii havaroval školní autobus, čtyři děti zemřelyVideo: AP

 

Reklama

Na jihu Francie se srazil vlak se školním autobusem, ve kterém cestovaly děti ve věku 13 až 17 let, některé pravděpodobně byly i mladší. Vozidlo na kolejích zastavilo z neznámých příčin.

Článek

Čtyři děti zemřely ve čtvrtek odpoledne ve školním autobusu, do něhož na jihu Francie narazil vlak. Dalších sedm osob utrpělo vážná zranění a 12 lehká, uvedlo francouzské ministerstvo vnitra. Někteří z těžce zraněných jsou v kritickém stavu.

Pouze tři lehce zranění jsou z vlaku, zbytek je z autobusu, upřesnila televize BFM. Podle původních informací v autobusu jeli školáci ve věku od 13 do 17 let. Zřejmě v něm byly ale i mladší děti. Přivolané sanitky a záchranné vrtulníky odvezly zraněné do nemocnic v Perpignanu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron na Twitteru napsal, že je myšlenkami s oběťmi strašné nehody a jejich rodinami. Na místo míří premiér Édouard Philippe spolu s ministry školství a dopravy.

Vlak narazil do zadní části autobusu na železničním přejezdu u obce Millas. Vozidlo podle některých spekulací na trati z neznámých příčin zastavilo.

„Náraz byl velmi prudký a zdálo se, že vlak vykolejí a spadne na bok,” řekla webu listu L'Indépendant očitá svědkyně, která cestovala ve vlaku.

Podle ní zasahovaly na místě i vrtulníky, aby přemístily těžce zraněné. Těm s lehčími zraněními se na místě věnovaly posádky sanitek. Cestující z vlaku evakuovalo četnictvo.

Reklama

Související témata:

Doporučované