Hlavní obsah

Ve francouzském Marseille se zřítily domy, není jasné, jestli jsou pod troskami lidé

V Marseille se zřítily domy.Video: Reuters

 

Reklama

Je možné, že nejméně v jednom ze zřícených domů se zdržovali bezdomovci nebo squatteři. Záchranáři nyní pátrají po možných obětech.

Článek

Dva několikapatrové domy se v pondělí zřítily v centru jihofrancouzského města Marseille, u třetí budovy zřícení hrozí. Informovala o tom francouzská média, podle kterých zatím není jasné, zda jsou pod troskami nějací lidé. Agentura AFP uvedla, že záchranáři ošetřili dva lehce zraněné kolemjdoucí.

Bytové domy v centru přístavního města byly podle fotografií zveřejněných ve francouzských médiích značně zanedbané. Nejméně v jednom z nich lidé již nebydleli, podle stanice BFMTV je ale možné, že se v domě zdržovali bezdomovci či squatteři. Tuto možnost připustila i starostka centrální části Marseille Sabine Bernasconiová.

Na ulici ve čtvrti Noailles, na níž se domy zřítily, leží nyní podle fotografií hromada suti, kterou záchranáři pomocí služebních psů prohledávají. „Pátráme po možných obětech,“ řekl stanici France Info zástupce hasičů, kterých podle AFP na místě zasahují čtyři desítky.

„Žiji vedle, díval jsem se na televizi, v tom jsem slyšel velkou ránu, ale žádný výbuch, pak jsem viděl oblak prachu,“ řekl AFP svědek neštěstí Antonio Dias.

Místní úřady vyzvaly obyvatele, aby se ulici vyhnuli, a usnadnili tak práci záchranářům.

Reklama

Související témata:

Doporučované