Hlavní obsah

Ve škole v USA znovu vraždil student. Velké tragédii zabránila zaseklá pistole

Student ve škole v USA zabil jednoho spolužáka a další tři postřelilVideo: AP

 

Reklama

Na Freemanově střední škole v americkém státě Washington ve středu student zastřelil jednoho spolužáka a další tři postřelil. Podle výpovědi jednoho ze spolužáků byl útočník střelbami v amerických školách posedlý.

Článek

Student střední školy Freeman High School v americkém státě Washington přímo v budově zastřelil jednoho spolužáka a další tři zranil. Do školy si útočník přinesl dvě pistole, jedna se mu ale zasekla, což zabránilo dalšímu krveprolití. Ještě před příjezdem policie ho zadržel zaměstnanec školy.

Patnáctiletý student Michael Harper, který chodil s útočníkem do třídy, ho popsal jako milého, zábavného, ale i divného. Na začátku roku prý do školy přinesl poznámky, kde stálo, že ho možná někdo zabije nebo skončí ve vězení. Někteří spolužáci pak na něj podle Harpera upozornili výchovné a vzdělávací poradce.

Šikanován prý střelec, jehož identitu úřady nezveřejnily, nebyl a měl hodně kamarádů. Místní šerif ale šikanu jako možné pozadí tragédie nevyloučil. „Musíme zjistit, co se stalo špatného s naší společností, že naše děti se rozhodují, že potřebují vzít zbraně, aby se vypořádaly s problémy, kterým čelí,” řekl agentuře Reuters.

Reklama

Související témata:

Doporučované