Hlavní obsah

Ve Španělsku Kouba slavil titul, byť jako náhradník. V neděli bude hostem přenosu Televize Seznam

Petr Kouba bude hostem studia, které uvede přenos utkání španělské ligy Betis Sevilla-Atlético Madrid. Podívejte se na videopozvánku k utkání.Video: Seznam.cz, DIGI Sport

 

Reklama

Televize Seznam v neděli 3. února odvysílá od 16 hodn duel španělské ligy mezi Betisem Sevilla a Atlétikem Madrid. Nejen výkony domácího gólmana Pau Lópeze a Jana Oblaka, slovinské superhvězdy mezi třemi tyčemi branky Atlétika, bude ve studiu hodnotit Petr Kouba, vicemistr Evropy z roku 1996.

Článek

O Petru Koubovi možná některé věci nevíte. Třeba, že je synem vicemistra světa. Jeho otec Pavel kryl na MS 1962 v Chile záda Viliamu Schrojfovi.

A věděli jste, že Petr hrál až do svých 15 let vedle fotbalu velmi obstojně i ragby?

A že je s Deportivem La Coruňa fotbalovým mistrem Španělska?

Na Euro 1996 cestoval Petr Kouba s gloriolou jednoho z nejlepších gólmanů v Evropě. Pár let předtím na Letné ve slavném duelu nultého ročníku Ligy mistrů vychytal Barcelonu, byl jasnou jedničkou české reprezentace.

Jeho kontinentálním konkurentem byl Vítor Baia z FC Porto. Ano, ten, kterého ve čtvrtfinále krásným obloučkem přehodil Karel Poborský.

Češi i s Petrem Koubou se dostali až do finále do Wembley, kde je v prodloužení setnul „zlatý gól“ Olivera Bierhoffa.

Barcelona si ale po turnaji vybrala jako posilu... Vítora Baiu. A na Petra Koubu tak trochu zbylo angažmá v Deportivu La Coruńa. Jenže v jejím kádru figuroval i jistý Jacques Songo'o, tehdy 32letý kamerunský gólman. A ten Petra do branky prakticky nepustil.

Ve své první španělské sezoně se dostal do branky 4×. Za zmínku ale stojí, že se mimo jiných potkal tehdy v kádru i s Rivaldem, budoucí brazilskou superstar.

Přímý přenos Betis Sevilla-Atlético Madrid

Vysíláme v neděli 3. února od 16 hodin. Studiem vás provede Jindřich Šídlo spolu s expertem Luďkem Mádlem a hostem Petrem Koubou. Komentátotem přímého přenosu bude Ondřej Lípa. Sledujte na Televizi Seznam.

Následovala sezona, kdy byl Petr Kouba na půl roku půjčený do Kaiserslauternu, kde ho ale trápilo zranění, a pak do Viktorie Žižkov. V letech 1998–2001 zase působil v La Coruni. A v sezoně 1999–2000 přispěl dvěma starty (proti Atlétiku Madrid a Zaragoze) k zisku mistrovského titulu.

K oporám týmu tehdy patřili Brazilci Flavio Conceicao, Mauro Silva, Djalminha, Portugalec Pauleta, španělští reprezentanti Fran či Donato, Maročan Naybet, Srb Slaviša Jokanovič či nizozemský střelec Roy Makaay.

Do české ligy se Petr Kouba vrátil v létě 2001, když ještě působil v Jablonci a Spartě. Nyní se věnuje mladým gólmanům v rámci projektu regionálních akademií FAČR.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

3. 2. Betis Sevilla-Atlético Madrid

9. 2. FC Liverpool-Bournemouth

16. 2. Hertha Berlín-Werder Brémy

23. 2. Bologna-Juventus Turín

A v neděli 3. února bude hostem studia Televize Seznam, které od 16 hodin odvysílá zápas španělské ligy Betis Sevilla-Atlético Madrid.

Pozor, pokud by vám utekla sobotní premiéra nového fotbalového pořadu Jiná liga (sobota, 20:30), můžete se na reprízu Jiné ligy podívat v neděli před přenosem, od 15:00. To vše na Televizi Seznam.

Sledujte nový fotbalový pořad Jiná liga. Premiéra na Televizi Seznam v sobotu ve 20:30.Video: Self, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované