Hlavní obsah

Ve Španělsku se snaží zachránit dvouletého chlapce, který spadl do 100 metrů hlubokého vrtu

Malý Julen se pohřešuje již čtyři dny a je možné, že jeho záchrana potrvá další tři.Video: Šimon Felenda, AP

 

Reklama

Ve Španělské Málaze spadl do vrtu dvouletý chlapec. Otvor měří 100 metrů a je pouhých 25 centimetrů široký. Julen Ruselló se pohřešuje již čtvrtým dnem a záchranáři doufají, že se jim ho podaří dostat ven živého.

Článek

Záchranáři se snaží dostat dvouleté dítě ze 100 metrů hlubokého vrtu, do kterého spadl v neděli. K neštěstí došlo ve španělské Málaze. Chlapec se jmenuje Julen Ruselló a jsou mu pouhé dva roky.

Ve středu se záchranářům podařilo nalézt vlasy dítěte. Podle nich následně potvrdili jeho identitu. Do otvoru chlapec nejspíše spadl, když se toulal poblíž místa, kde měl s rodiči piknik.

V otvoru je chlapec uvězněn již čtvrtým dnem. Od doby, kdy do vyhloubené studny spadl, ho už rodiče neslyšeli, píše server The Guardian. Pravděpodobnost na jeho záchranu není příliš vysoká. Rodiče i záchranáři přesto nepřestávají doufat a stále se snaží dostat dítě ven. Inženýři a specializovaní horníci obložili vrt, aby zabránili jeho zhroucení.

Juan López Escobar, který má chlapcovo vytáhnutí na starosti, řekl, že celá akce může trvat ještě dva nebo tři dny.

Rodiče malého Julena již v minulosti přišli o jedno dítě. Jejich zoufalství je nyní o to větší. „Kdybych si měl na něco stěžovat, uvedl bych, že zde záchranáři nebyli hned na začátku. V tuto chvíli pracují a já mám tak stále naději,” uvedl otec chlapce.

Reklama

Doporučované