Hlavní obsah

Situace na Pražského povstání je lepší. Fronty u výstupů ale vznikají

Ve stanici Pražského povstání je i druhý den hustý provoz. Výstupy ale nejsou ucpané.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejezdí kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 6. července.

Článek

I druhý den po výluce metra na lince C je ve stanici metra Pražského povstání hustý provoz. U vstupu a výstupu z metra se při příjezdu MHD tvoří fronty, situace ale není tak kritická jako v pondělí. V metru dispečeři vyzývají cestující, aby se rozestoupili po celé délce nástupiště.

V pondělí ráno zde lidé zcela zaplnili stanici tak, že na čas musel být omezen provoz metra a vstup do stanice byl uzavřen. Nejhorší byla situace mezi 9:00 a 9:30, poté se zklidnila.

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) na Facebooku uvedl, že stanice není koncipována jako přestupní a město zavedlo opatření k řešení situace. V dalších dnech by se podle něj i dopravního podniku (DPP) měla zlepšit.

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejezdí kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 6. července. Místo metra jezdí autobusy XC.

Pražce v metru dopravní podnik postupně vyměňuje od předloňského roku. Podle dřívějších informací by z tohoto důvodu měla být letos na podzim další výluka v úseku Pražského povstání a Vyšehrad.

Foto: Anna Hloušková

Takhle to ve stanici metra C Pražského povstání vypadalo v pondělí.

Mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bylo podle informací podniku 8 600 dřevěných pražců, letos o Velikonocích jich dělníci vyměnili 506, nyní přijde na řadu 500 dalších. V souvislosti s výlukou dopravní podnik na neděli naplánoval ve stanici Budějovická promítání filmu Lidé z metra a diskusi.

Původně mělo být metro mimo provoz do neděle 7. července, kvůli koncertu Eda Sheerana na letišti v Letňanech ale dopravní podnik výluku o den zkrátil.

Reklama

Související témata:

Doporučované