Hlavní obsah

Ve Šternberku byla zahájena stavba krytého bazénu, pojme 300 lidí

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavba nového krytého bazénu bezmála za 170 milionů korun byla zahájena ve Šternberku na Olomoucku. Kromě 25 metrů dlouhého bazénu bude součástí areálu také zážitková a wellnes část.

Článek

Stavba víceúčelového krytého bazénu s kapacitou 300 návštěvníků má trvat 18 měsíců, dokončena bude příští rok. „Zahájením stavby se naplňuje přání, které občané města pravidelně vyslovují od 90. let, kdy byl ve Šternberku uzavřen provoz tehdejšího krytého bazénu. Navazujeme tak na úsilí všech zastupitelstev, ale i sportovních klubů a aktivních občanů, kteří řadu let myšlenku vybudování krytého bazénu prosazovali a následně i připravovali,“ uvedl šternberský starosta Stanislav Orság (ODS).

Krytý bazén ve Šternberku lidem podle radnice citelně chybí. Kvůli plavání musejí nyní dojíždět do Olomouce, Uničova nebo Bohuňovic. Ve Šternberku, který má zhruba 15.000 obyvatel, je přitom značná plavecká základna.

Stavbu krytého pětadvacetimetrového bazénu zahájila firma Strabag na pozemcích města, které územní plán předurčil pro rekreaci. Plavecký bazén bude sousedit s nemocnicí a budoucím atletickým stadionem.

Budova krytého bazénu je v projektu rozdělena na tři části. Hlavní částí bude plavecký bazén se šesti dráhami zhotovený podle předpisů, které jsou podmínkou pro možnost pořádat lokální i národní plavecké závody. V části wellness bude klasická sauna, finská sauna, ochlazovací bazén, relaxační část a venkovní vířivka. Zážitková část bude určena zejména dětem. Její součástí bude výukový bazén, dětský bazén a zážitkový bazén připomínající proud divoké řeky.

Součástí projektu je také 90 metrů dlouhý tobogan se samostatným dojezdem i vnitřní a venkovní vířivky. Zázemí bazénu bude vybaveno moderním vstupním systémem. Autoři projektu mysleli také na občerstvení u bazénu i v části zaměřené na wellness. Bazén bude mít diváckou galerii a gastronomickou část.

Reklama

Doporučované