Hlavní obsah

Ve Středozemním moři ztroskotala loď s více než stovkou migrantů

Ve Středozemním moři ztroskotala loď s více než 100 migranty.

 

Reklama

Nešťastný konec lidí plavících se z Afriky do Evropy ohlásilo už předtím Španělsko. Zahynuli tam čtyři lidé, dalších 21 se pohřešuje.

Článek

Pokusy dostat se z chudého kontinentu do bohaté Evropy přes Středozemní moře mají v posledních dvou dnech na kontě další neštěstí, při nichž patrně přišly o život desítky lidí.

Poté, co v pátek španělské úřady ohlásily ztroskotání plavidla s jedenadvaceti lidmi na palubě, oznámil v sobotu mluvčí Mezinárodní organizace pro migraci havárii lodi se stovkou migrantů.

Podle agentury ANSA byli zatím zachráněni čtyři lidé a nalezeno osm mrtvých.

Mluvčí Mezinárodní organizace pro migraci uvedl, že loď ztroskotala ve vodách mezi Libyí a Itálií. Neštěstí se stalo asi 50 kilometrů severně od libyjského pobřeží.

Přes Středozemní moře se loni do Itálie dostalo na člunech a lodích přinejmenším 180 tisíc migrantů. Více než 5 tisíc lidí ve snaze dostat se do Evropy přišlo o život.

Za prvních deset dnů letošního roku při pokusu o překonání Středozemního moře zemřelo podle Mezinárodní organizace pro migraci 13 lidí, na evropské pobřeží se dostalo 1159 lidí.

Reklama

Doporučované