Hlavní obsah

Ve válce o vysílací práva na fotbalovou ligu Pragosport nabízí 150 milionů, TV Barrandov o 30 více, prozradil Tvrdík

Jaroslav Tvrdík prezentoval na ligovém grémiu konkrétní nabídku TV Barrandov.Video: David Janeczek

 

Reklama

Ligové kluby řeší dilema, ohledně vysílacích práv se objevila konkurenční nabídka.

Článek

Tři hodiny jednali dnes zástupci ligových klubů o tom, jak a hlavně komu prodat vysílací práva na fotbalovou nejvyšší soutěž pro období let 2020 až 2024.

Vedle připravené dohody se společností Pragosport se totiž na stole objevila i konkurenční konkrétní nabídka TV Barrandov. Odprezentoval ji Jaroslav Tvrdík, boss fotbalové Slavie.

„Televize Barrandov s akcionáři Jaromírem Soukupem a společností CEFC předložila nabídku mezi lety 2020-2024 ve výši 180 milionů korun za sezonu. Zatímco nabídka společnosti Pragosport je ve výši 150 milionů korun,“ prozradil právě Jaroslav Tvrdík. Věc má ale háček.

V současnosti platí firma Pragosport, řízená Jaroslavem Vackem, za audiovizuální práva na ligu 110 milionů korun za soutěžní ročník. Na sezony 2018-19 a 2019-20 už v minulosti využila opční právo, za stejnou cenu.

V obou ročnících se ale bude hrát i takzvaná nadstavba. Po 30. kole ještě soutěž neskončila a přibudou další zápasy o titul, evropské poháry i o záchranu.

Pragosport nabízí, že když dostane další kontrakt na léta 2020-24, „přisype“ i za dva ročníky nejbližší, ve kterých by ke 110 milionům přidal po čtyřiceti, takže by výsledný výtěžek činil 150 milionů, tedy stejnou sumu, jakou Pragosport nabízí na další období.

S tím, že když ovšem kontrakt na léta 2020-24 nedostane, za příští dva ročníky nic nepřidá.

Předkladateli konkurenční nabídky přitom nebylo umožněno řešit nadstavbu separátně. Jinými slovy: varianta, že by základní část patřila Pragosportu a nadstavbu by v příštích dvou letech získala a zafinancovala TV Barrandov, neprošel.

„Nabídku na příští dvě sezony může navýšit pouze stávající držitel práv, a to je společnost Pragosport. Takže kluby se dívají i na nejbližší budoucnost. Snažili jsme se podat nabídku i na nadstavbu v příštích dvou sezonách. Tím pádem by byla naše nabídka daleko vyšší, ale to bohužel nelze,“ dodal Tvrdík.

Z oficiálního komuniké Ligové fotbalové asociace vyplývá, které nabídce vedení ligy „fandí“: „Ligové grémium Ligové fotbalové asociace schválilo záměr jednat se společností Pragosport a.s. o uzavření smlouvy na poskytnutí mediálních/audiovizuálních práv ke všem utkáním I. a II. ligy na sezony 2020/21 – 2023/24. V praxi to znamená, že se společností Pragosport se bude jednat o detailních podmínkách kontraktu. Vyjednané podmínky budou předloženy k finálnímu rozhodnutí na nejbližším ligové grémiu.“

O nabídce TV Barrandov ani slovo. Jaroslav Tvrdík však výsledek dnešního jednání interpretuje následovně: „Současný uchazeč, společnost Pragosport, nedostal exkluzivitu a kluby nechaly ještě další možnost uchazečům předložit další nabídku.“

Exkluzivní rozhovor s Jaroslavem Tvrdíkem najdete ve videu nad tímto textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované