Hlavní obsah

Ve vládě Andreje Babiše nemáme co dělat, říká plzeňský primátor za ČSSD

Výzva s plzeňským primátorem Martinem Zrzaveckým o šancích ČSSD v komunálních volbách i rozdělené sociální demokracii.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Plzni napříště skoro jistě nepovládnu, připouští Martin Zrzavecký v předvolební Výzvě.

Článek

Posledně skončila jím vedená sociální demokracie v komunálních volbách v Plzni až třetí. Přesto se mu podařilo dojednat koalici bez vítězného hnutí ANO. Martin Zrzavecký před sobotním sčítáním hlasů nevěří, že by se něco podobného podařilo ČSSD znovu. Na vině je podle něj i celostátní politika jeho strany.

„Ve velkých městech se velmi často promítá nespokojenost s celostátní politikou. Podle mě by byl dobrý výsledek cokoliv nad deset procent a třetí nebo čtvrté místo,“ uvedl hlasitý kritik vedení sociální demokracie ve Výzvě Seznamu.

Jeho krajská organizace se opětovně vymezila proti pražské centrále kvůli obsazování postu ministra zahraničí.

„My v té vládě nemáme vůbec být. Měli jsme umožnit vládu Andreje Babiše, protože jeho hnutí vyhrálo s přehledem, třeba odchodem ze sálu Sněmovny. Ale jinak máme být v opozici a pokusit se o vnitřní reformu, jako se to podařilo ODS,“ míní Zrzavecký.

Neubírá sociální demokracii hlasy voličů to, že není schopná mluvit jedním hlasem? Proč ani opozice ve straně nemůže najít společnou řeč? Nebyl by odchod z vlády v této chvíli pro ČSSD zničující? A nejsou sliby, co vše dostanou občané zdarma, pouhým populismem?

Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované