Hlavní obsah

Ve vnitrobloku bývalé pošty v Brně budou v srpnu koncerty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vnitroblok bývalé pošty v centru Brna ožije v druhé polovině srpna díky sérii koncertů různých žánrů. Svou venkovní scénu tam otevře Metro Music Bar, který sídlí naproti v paláci Alfa.

Článek

Jde o součást reakce klubu na koronavirovou situaci a související omezení. „S myšlenkou uspořádat v tomto prostoru koncert si pohráváme již několik let. Vládní nařízení ale pro nás bylo novým hnacím motorem,“ uvedl spolumajitel klubu Josef Buchta. Metro Music Bar bude nadále fungovat od 22:00 do pozdních nočních hodin. „Koncerty jsme ale přesunuli na čerstvý vzduch do vnitrobloku bývalé pošty naproti,“ doplnil Buchta.

Série startuje 14. srpna a první dva dny jsou spojené s festivalem Maraton hudby. Ze Sono centra se do vnitrobloku přesune balkánský večírek. O den později je na programu několik vystoupení v rytmu groove a funky.

I následující dny budou žánrově různorodé. Vystoupí třeba vokální uskupení Kru Kru Voices, bigbandová formace Big20 nebo Jaromír 99 s Letní kapelou. Poslední prázdninový pátek zazpívá Tomáš Klus s Jiřím Kučerovským. Dvoutýdenní sérii 29. srpna završí dvojkoncert skupin Oceán a Gustavo Rojo.

Reklama

Související témata:

Doporučované