Hlavní obsah

Ve Vsetínské nemocnici se bude rekonstruovat objekt pro hemodialyzační středisko

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Hemodialyzační středisko Vsetínské nemocnice se bude stěhovat z nevyhovujících prostor do nových. Nové sídlo najde v budově K, která projde rekonstrukcí za 160 milionů korun.

Článek

Středisko nabídne 18 lůžek, zprovozněno by mělo být v roce 2023. Rekonstrukci budovy schválili krajští radní.

„Prostory, ve kterých se hemodialýza nyní poskytuje, už opravdu nevyhovují. Řešení bylo na stole už několik let, minulé vedení kraje ale realizaci zastavilo. Práce se nyní rozjedou co nejrychleji po výběru dodavatele stavby,“ uvedla náměstkyně zlínského hejtmana Olga Sehnalová (za ČSSD).

Stavební úpravy se budou týkat části prvního nadzemního podlaží, kde budou upraveny prostory infekčního oddělení. Bude zde nově také seminární místnost pro zdravotnickou školu a prostor pro serverovnu nemocnice. Vznikne přístavba, která bude zajišťovat únikovou cestu z budovy K.

Na novém pracovišti hemodialýzy bude 18 dialyzačních lůžek, což je o osm víc než nyní. „Schválení investičního záměru na novou dialýzu a další práce na rekonstrukci budovy K jsou nejen splacením dluhu a splněným slibem vůči pacientům a zaměstnancům dialyzačního střediska, ale i nezbytným krokem k demolici staré interny, k následné výstavbě pavilonu pro operační obory a k dokončení modernizace celého areálu nemocnice. Je to nutný krok k zajištění nejen významně lepších pracovních podmínek zaměstnanců na dalších pracovištích, ale i pro samotné pacienty oddělení chirurgie, ortopedie, porodnice a gynekologie a dětského oddělení,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková.

Reklama

Související témata:

Doporučované