Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista. Spadl z výšky 200 metrů

Turista, který zemřel ve čtvrtek ve Vysokých Tatrách, pravděpodobně sešel z vyznačené cesty.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Pádem z tatranského Huncovského štítu se ve čtvrtek zabil český turista ve Vysokých Tatrách. Na výletě zde byl s manželkou. Turista pravděpodobně sešel z vyznačené cesty, ztratil orientaci a poté se zřítil.

Článek

Pádem z dvousetmetrové výšky zahynul ve čtvrtek ve slovenských Vysokých Tatrách děvětačtyřicetiletý český turista. Píše o tom ve svém dnešním vydání slovenský deník Nový čas. Muž byl podle slovenské horské služby oblečen jako na výlet do města, nevhodná obuv a oblečení tak mohly být jednou z příčin tragédie.

Turista spadl z tatranského Huncovského štítu. S manželkou se nejdříve lanovkou vyvezli na Skalnaté pleso, odkud pokračovali pěšky. Sešli mimo turistickou trasu, žena se po chvíli vrátila zpět, muž pokračoval na hřeben. Ve výšce zřejmě ztratil orientaci a při sestupu dolů jinou cestou se zřítil.

Utrpěl rozsáhlá zranění, takže přivolaní záchranáři už mu nedokázali pomoci a konstatovali smrt. Pád člověka z protějšího Kežmarského štítu viděli tři horolezci, kteří jej ve čtvrtek v půl třetí odpoledne nahlásili záchranářům.

Čtvrteční nehoda není během letošních prázdnin prvním případem smrti českých turistů v zahraničí. Na francouzské straně Mont Blancu zemřel muž, který se při sestupu nejistil lanem. S mladou Češkou se pak při túře v rakouských Alpách utrhl kraj stezky. Zraněním později podlehla v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Doporučované