Hlavní obsah

Ve Zlínském kraji funguje nová Databáze pomoci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Regionální dobrovolnické centrum ve spolupráci s krajem spustilo Databázi pomoci. Jde o digitální databázi, kde se sdružují potřeby a požadavky zejména sociálních služeb, které v epidemii koronaviru hledají dobrovolníky.

Článek

Jednotlivé organizace v databázi uvádějí, kolik lidí a pro jaký druh pomoci hledají či kde se zařízení nachází. „Pokud by kdokoliv chtěl nabídnout svou pomoc a zapojit se jako dobrovolník, brigádník či praktikant, prosíme, ať si nejprve projde Databázi pomoci, případně kontaktuje osobu uvedenou u činnosti, která ho zaujala. Pokud by tam nenašel vhodnou nabídku, nechť vyplní formulář Chci pomáhat, a tím bude zařazen do databáze pomáhajících, která je neveřejná,“ uvedla náměstkyně hejtmana Hana Ančincová (Piráti).

Všechny odkazy včetně formuláře Chci pomáhat lidé najdou na webových stránkách Zlínského kraje. „V případě dotazů prosíme zájemce, aby se obraceli na vedoucí Regionálního dobrovolnického centra Zlínského kraje Janu Haluzovou na telefonu 724 651 281 nebo na kolegyni Janu Petříkovou z Odboru sociálních věcí na pevné lince 577 043 335 či na elektronické adrese jana.petrikova@kr-zlinsky.cz,“ uvedla vedoucí krajského odboru sociálních věcí Helena Miklová.

V kraji je 84 pobytových zařízení pro seniory a lidi se zdravotním postižením. Nákaza koronavirem byla k úterý v 66 zařízeních. Mezi klienty bylo 300 nakažených, v karanténě je jich 66. Nakažených zaměstnanců je 250, v karanténě je jich 62.

Reklama

Doporučované