Hlavní obsah

Ve Znojmě nechali vydezinfikovat všechna dětská hřiště

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Znojemská radnice nechala minulý týden speciálním dezinfekčním nástřikem ve městě a všech městských částech ošetřit celkem 51 dětských hřišť. Úplně uzavírat je nechtěla.

Článek

Vedení města nechalo nejprve všechna dětská hřiště vydezinfikovat párou a poté ošetřit speciálním nástřikem. Navázala tím na dezinfekci veřejných prostor z loňska. Důvodem je prevence šíření koronaviru. Dezinfekce zároveň ničí i běžné bakterie a viry.

„V minulém roce jsme tuto technologii použili při čištění prostor radnice a úřadu, domova pro seniory, veřejných prostranství, semaforů, autobusových zastávek, autobusů hromadné dopravy a vozového parku Městské policie Znojmo. Nyní jsme přistoupili k dezinfekci dětských hřišť,“ uvedl starosta Jakub Malačka (ČSSD).

Při čištění a dezinfekci se aplikuje technologie využívající nanočástice oxidu titaničitého TiO2, která vykazuje jak dezinfekční, tak i antibakteriální účinky, eliminuje také plísně a rozkládá mikroby či endotoxiny. Dvoustupňový proces zahubí 99,99 % bakterií a virů. Firma garantuje dvouletou životnost nástřiku. Náklady radnice vyčíslila na 393 tisíc korun.

Dětská hřiště se radnice rozhodla neuzavírat i proto, aby děti měly pohyb a mohly pobývat více na čerstvém vzduchu. Zároveň apeluje na to, aby lidé dodržovali rozestupy, nosili ochranu úst a využívali dezinfekci rukou.

Reklama

Doporučované