Hlavní obsah

Ve Znojmě vznikne nová rezidenční čtvrť s 246 byty a 36 domy

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Lokalita Pod Městským lesíkem ve Znojmě nedaleko centra města ožije výstavbou bytů a rodinných domů. Zastupitelé města v pondělí schválili investora nové rezidenční čtvrti.

Článek

Za pozemky o výměře téměř 40 000 metrů čtverečních radnice utrží 96 milionů korun, což je o 60 milionů víc, než byla minimální kupní cena. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí města Zuzana Pastrňáková.

Zastupitelé schválili vítěze řízení a základní podmínky. Kompletní znění kupní smlouvy odhlasují na dalším jednání. „Chceme, aby zde vznikl nový satelit, který krásně zapadne do této lokality. Investor tu má nabídnout atraktivní bydlení s veškerou občanskou vybaveností a dostatečným množstvím zeleně,“ uvedl starosta Jan Grois (ČSSD).

V lokalitě Pod Městským lesíkem má vzniknout 246 nízkoenergetických bytů v šesti pětipodlažních bytových domech, přičemž parkovacích míst tu má být přes 400. Postavit se tu má i 36 rodinných domů s rezervní kapacitou 20 parkovacích míst.

Nabídkové řízení na prodej pozemků, do kterého se přihlásilo pět firem, vyhrála společnost Joka Moravský Krumlov. „Náš návrh zastavovací studie nevyžaduje žádné úlevy z požadovaných hodnot ani z aktuálně platných norem a zákonných požadavků. Naopak. Ať už se jedná o dostatečný počet parkovacích míst nad rámec zákonných požadavků, kvalitu veřejného prostranství, hospodaření s vodou, oslunění a odhlučnění bytových jednotek, či velikost domů a bytů,“ řekl jednatel společnosti Ivoš Bazal.

Zastavěná plocha má činit 17 procent rozlohy pozemků, 34 procent plochy má být zeleň. Zbývající plocha bude veřejné prostranství a zpevněné komunikace. První etapa může začít už za tři roky. Developer předpokládá, že do té doby bude mít stavební povolení na celou lokalitu. Podle smluvních podmínek je termín pro vydání stavebního povolení pro tuto lokalitu o něco delší, a to pět let od nabytí vlastnického práva k pozemkům. Podmínkou pro rozhodování o využití daného území je vypracování územní studie, která bude vycházet z investorem předložené zastavovací studie.

Reklama

Doporučované