Hlavní obsah

Tak vypadá týden života pohledem popeláře: Věcem dává druhou šanci a nevzdává se

Foto: Vladimír Hudeček / Week of Life

Poslední červnový týden hledáčkem Vladimíra Hudečka.

Reklama

Vládní krize, dozvuky demonstrací nebo začátek filmového festivalu. To byly jedny z hlavních událostí minulého týdne. Běžný život bývalého popeláře z Kroměříže však naplňovaly i jiné věci. Ukážou vám to fotografie Vladimíra Hudečka.

Článek

Přinášíme vám další díl z projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě.

Vladimír Hudeček z Kroměříže je součástí projektu již několik let. Zapsanou má profesi popeláře. Není to ale jen tak obyčejný popelář. Vladimír má totiž cit básníka a fotografa.

Svou profesi miloval a dokázal její zdánlivě všední aspekty úspěšně přetavit do slov a obrazů. V projektu Week of Life zanechal kompletní soubor 52 týdnů s názvem Rok s popelářem. V současné době již Vladimír profesi nevykonává, opustil ji začátkem loňského roku na protest proti chování vedení firmy vůči zaměstnancům. Pak ho však postihly zdravotní problémy, kvůli kterým byl téměř rok na neschopence.

Ještě na počátku sledovaného týdne pracuje ve firmě Loop. Ta dává druhou šanci starým a nepotřebným věcem a stejně tak i lidem, kteří to nemají v životě zrovna jednoduché.

Život je ovšem plný paradoxních situací a tak se stalo, že právě v sledovaném týdnu přišel Vladimír o práci. Firma má aktuálně nedostatek zakázek a musela přistoupit k propouštění.

Vladimír se ale nevzdává a snaží se firmě pomáhat i přes nepříznivé okolnosti. Účastní se v týdnu prakticky všeho kulturního dění v okolí svého bydliště, ostatně sám se na akcích významně podílí. Neveselé období zvládá s humorem sobě vlastním a Danuškou, hůlkou, kterou kvůli zdravotním problémům musí mít stále při sobě.

Foto: Week of life

Pondělí 24. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Úterý 25. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Středa 26. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Čtvrtek 27. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Pátek 28. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Sobota 29. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Foto: Week of life

Neděle 30. června pohledem Vladimíra Hudečka.

Reklama

Doporučované