Hlavní obsah

Večerní zprávy: Co byste měli vědět v sobotu 25. května

Večerní zprávy 25. 5. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:10 – Volby skončily, sčítají se hlasy

Čeští europoslanci jsou zvoleni. Na jména si ale musíme počkat do nedělní 23. hodiny. Volební místnosti v Česku se nicméně uzavřely dnes – před více než pěti hodinami. Jak probíhalo hlasování, shrnuje reportérka Šárka Kabátová.

03:31 – České dřevo do Číny?

Lesníci v kalamitních oblastech musí kvůli kůrovci těžit mnohem vyšší objemy dřeva, než naplánovali. A to jim komplikuje odbyt. Snaží se proto proniknout na čínský trh, který má o evropské dřevo zájem. Ti, kteří s Čínou už obchodují, si spolupráci pochvalují.

05:45 – Čeští hokejisté hrajou o postup do finále

Český národní tým hraje o postup do finále mistrovství světa s Kanadou. Utkání přímo na místě sleduje i Adam Sušovský.

07:42 – Jak se fandí na Staroměstském náměstí

Zápas s Kanadou sledují na velkoplošných obrazovkách tisíce lidí i v Praze na Staroměstském náměstí. Na místě je Zuzana Černá.

09:08 – USA posílají vojáky na Blízký východ

Spojené státy posílají na Blízký východ patnáct set vojáků. Médiím to oznámil americký prezident Donald Trump. Jejich úkolem bude obrana v případě konfliktu s Íránem.

10:21 – Vyšetřování útoku v Lyonu

Francouzské úřady dál pátrají po útočníkovi, který bombou na pěší zóně v Lyonu zranil včera 13 lidí. Případem byl pověřen pařížský protiteroristický prokurátor, podle kterého je cílem mohutných operací co nejrychlejší zjištění totožnosti a dopadení pachatele výbuchu. K odpovědnosti za něj se zatím nikdo nepřihlásil. Podezřelý, kterého zachytily pouliční kamery při pokládání balíčku, je na útěku. Ve městě jsou úplně zakázány nebo omezeny všechny veřejné akce.

10:41 – Námořní soud: Moskva musí propustit zadržované námořníky

Okamžité propuštění 24 ukrajinských námořníků a vrácení lodí nařídil Moskvě Mezinárodní soud pro námořní právo. Rusko je uvěznilo po loňském incidentu v Kerčském průlivu a označilo za narušitele státní hranice. Podle Kyjeva jsou námořníci naopak válečnými zajatci. Podle agentury AFP už dřív Moskva avizovala, že rozhodnutí soudu nepřijme.

11:17 – Bolton: KLDR porušila rezoluce OSN

Porušení rezoluce OSN – tak označil bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton raketové testy Severní Koreje. Vyzval taky Kim Čong-una k obnovení rozhovorů o odstranění jaderných zbraní z Korejského poloostrova. KLDR chce ale jednání s USA obnovit až tehdy, když Spojené státy zruší uvalené sankce.

Reklama

Doporučované