Hlavní obsah

Večerní zprávy 22. 6. 2019

Večerní zprávy 22. 6. 2019.Video: Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam začíná každý den v 19:25.

Článek

1:12 – Babiš se sešel v Lánech se Zemanem

Výměna ministra kultury – to je hlavní téma večerní schůzky premiéra Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana.

3:19 – Přípravy na nedělní demonstraci

Až 350 tisíc lidí očekávají pořadatelé na zítřejší demonstraci na pražské Letné. Podle spolku Milion chvilek půjde o největší podobnou akci od revolučního roku 1989. Program akce i řečníky organizátoři tají. Ve velkém se ale připravují policisté, záchranná služba i dopravní podnik.

5:32 – Do Prahy se chystají desetitisíce lidí z regionů

Shánění míst v autobuse nebo vlaku, domlouvání rezervací. Na zvýšený zájem o cestu do Prahy reagovali v uplynulých dnech i dopravci a posílili meziměstské spoje o tisíce míst. Jen z Moravy zamíří na Letenskou pláň desetitisíce lidí.

7:57 – Speciální vysílání TV Seznam, neděle 16:15

Televize Seznam vám ze zítřejší demonstrace nabídne víc než tříhodinové vysílání. Jeho hosty budou třeba Petr Pavel, Petr Pithart, Pavel Žáček, ale také Ivan Trojan, Zdeněk Svěrák nebo Iva Pazderková.

8:31 – Spoje mezi Pardubicemi a Prahou čeká posílení

Pardubický kraj chce na vlastní náklady posílit vlakové spoje do Prahy. Jsou podle něj nedostatečné. Krok se ale nelíbí státu ani dopravcům. Hlavně ti nákladní poukazují na velkou vytíženost tratí. Ministerstvo dopravy zase říká, že jde o velmi nestandardní krok a že nedostalo jedinou stížnost, která by mluvila o potřebě nových spojů. Zároveň ale nemá právní možnost, jak Pardubickému kraji v posílení spojů zabránit.

8:42 – Trump znovu nařčen ze znásilnění

Další nařčení ze sexuálního útoku – americký prezident Donald Trump čelí obvinění, že v 90 letech znásilnil novinářku. Ta se prý dosud bála o incidentu promluvit kvůli výhrůžkám a mediálnímu lynči.

9:59 – Jaké teď budou vztahy USA-Írán?

A u Donalda Trumpa ještě zůstaneme. Stále totiž hrozí vojenský úder na Írán, který prezident Trump rozkázal a pak zrušil deset minut před akcí v noci na pátek. A nejen to, Spojené státy řeší i sankce, které znemožní Teheránu mít jaderné zbraně. Konflikt odstartovalo sestřelení amerického dronu Íránskými revolučními gardami. Co bude dál? Odpovídá analytik výzkumného centra Asociace pro mezinárodní otázky Petr Boháček.

12:44 – Pád domu v Kambodži: 7 mrtvých

7 mrtvých, 21 zraněných – v pobřežním městě na jihu Kambodži se zřítila sedmipatrová rozestavěná budova. Na místě pravděpodobně zahynuli všichni dělníci.

13:38 – Požár v Paříži: 3 mrtví

A ještě jeden požár – v Paříži při něm zemřeli 3 lidé a víc než 30 dalších se zranilo. Hořet začal šestipatrový dům, ve kterém jsou kromě bytů i restaurace a parní lázně. Na místě zasahovalo dvě stě hasičů.

13:50 – První bezčasová zóna světa?

Kuriózní požadavek vznesl směrem k norské vládě severský ostrov Sommarøy. Žádá parlament, aby mohl zrušit jakékoli měření času. Jeho obyvatelé si totiž chtějí užít maximum ze slunečního světla, které tu mají 69 dní v kuse a zbytek roku téměř vůbec. Pokud by se návrh podařilo prosadit, na ostrově by byly zrušeny veškeré otevírací hodiny. Pevná by zůstala jen školní docházka.

Reklama

Související témata:

Doporučované