Hlavní obsah

Večerní zprávy 27. 6. 2019

Večerní zprávy 27. 6. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:12 – Vládní krize se stupňuje

Prezident Miloš Zeman řekl, že nebude reagovat na ultimátum ČSSD, která po něm chce, aby přijal demisi ministra kultury Antonína Staňka do neděle. ČSSD jinak zvažuje, že odejde z vlády. Zeman to řekl před dnešním setkáním s předsedou sociální demokracie Janem Hamáčkem. Po schůzce Zemana s Hamáčkem se z místa rovnou politik vydal na zasedání vedení strany, které má rozhodnout, jak dál.

08:57 – Šéf Starostů v rozhovoru o spolupráci politických stran

Šéf Starostů Vít Rakušan přiblížil spolupráci středopravicových stran. V rozhovoru pro Seznam je vybídl, aby se před příštími sněmovními volbami spojily do co největšího bloku, který by reálně mohl konkurovat hnutí ANO.

10:23 – Kauza Pražské plynárenské pokračuje. Hřib svolal jednání

Koaliční spor o Pražskou plynárenskou. Představenstvo a dozorčí rada firmy, kterou vlastní sama Praha, si vyplatí víc než 21 milionů korun. Jde o podíl na zisku firmy. Primátor Zdeněk Hřib kvůli tomu svolal mimořádné koaliční jednání. Celý příběh kauzy si přečtěte na webu Seznam Zpráv.

10:40 – Lidé uctívají památku popravené Milady Horákové

Před 69 lety komunisté popravili političku Miladu Horákovou. Už včera se na Vyšehradském hřbitově sešli lidé k uctění její památky. A v Praze se odehrály i další vzpomínkové akce.

12:02 – Přípravy na summit G20 vrcholí

Nejmocnější politici světa se sjeli do japonské Ósaky – zítra tam odstartuje summit G20 – tedy skupiny dvaceti ekonomicky nejsilnějších států. Jednání mají mířít hlavně ke shodě v oblasti obchodu nebo inovací. Řešit se má ale také krize na Blízkém východě. Největší pozornost ale přitahuje agenda, se kterou do Japonska přiletěl americký prezident Donald Trump.

Reklama

Doporučované