Hlavní obsah

Večerní zprávy 7. 7. 2019

Večerní zprávy 7. 7. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

Směnárny v centru dál okrádají turisty

Česká národní banka udělila několik pokut směnárnám, mimo jiné za takzvaný „VIP kurzovní lístek“, který byl zaměnitelný s normálním kurzovním lístkem. Směnárny ho však v rozporu se zákonem využívají dál. To ale není jediný bod zákona, který porušují. O nepoctivé peněžní služby v centru metropole se dlouhodobě zajímá redakční kolega Janek Rubeš.

Írán začal nadlimitně obohacovat uran

Odstupujeme od další části jaderné dohody – to světu oznámil Írán. Už dnes začal pracovat na obohacování uranu nad dohodnutý limit 3,6 procenta. Teherán uvedl, že nová úroveň obohacování bude taková, jakou potřebují.

V Řecku skončily předčasné volby

Řecko má za sebou předčasné parlamentní volby. Místnosti se uzavřely po 18. hodině. A předběžné výsledky už mluví o vítězi – má jím být očekáváná Nová demokracie – tedy opoziční konzervativní strana. Získat měla víc než 40 % hlasů a zdá se, že v parlamentu bude mít absolutní většinu. Poraženou má naopak být vládní strana Alexise Tsiprase SYRIZA.

Křišťálový glóbus do Bulharska

Rodinné drama Otec nebo dokumentaristický pohled na ruskou kulturu ve snímku Nesmrtelní – to jsou vítězové filmového festivalu v Karlových Varech. Trofeje předal prezident přehlídky Jiří Bartoška spolu s americkou herečkou Patricií Clarkson. Večer jako každý rok probíhal opět v režii bratří Cabanů. Bartoška také v jeho závěru oznámil, že příští – 55. ročník se bude konat od 3. července, tedy o týden později.

Dvojí kvalita potravin: hlavně kvůli úsporám

Firmy vyrábí potraviny ve dvojí kvalitě. Různými testy mnohokrát ověřený fakt potvrdila i aktuální studie Evropské komise. Ta přináší ale také další zajímavý detail – výrobci v ní totiž vysvětlili, proč potraviny v podobném obalu, ale s rozdílným složením prodávají.

Dvojkoncert Eda Sheerana zkomplikuje pohyb v Letňanech

„Dvoudenní zastávka v Praze – ta dnes v rámci světového turné začíná britskému hudebníkovi Edu Sheeranovi. Dohromady Sheerana uvidí přes sto tisíc lidí. Na místě koncertu je redaktorka Jolana Humpálová.

Exploze nákupního centra na Floridě

23 zraněných si vyžádala exploze v nákupním středisku na Floridě, zničila celou budovu a v sousedním domě vyrazila okna. Výbuch nejspíš způsobil únik plynu v pizzerii, která je mimo provoz kvůli rekonstrukci. Hasiči příčinu dál vyšetřují, plyn ale cítili hned, jakmile dorazili na místo zásahu.

Podivný pomník první dámy USA

Americká první dáma Melania Trumpová má v rodném Slovinsku novou sochu. Dílu se ale dostalo smíšeného přijetí a někteří kritici na sociálních sítích sochu označili za „strašáka do zelí“.

Reklama

Doporučované