Hlavní obsah

Vědecká knihovna Olomouc má nový web i logo

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Nové internetové stránky zprovoznila Vědecká knihovna v Olomouci (VKOL), která zároveň modernizovala vizuální styl.

Článek

„Nový web je přehlednější a návštěvník se snadno dostane k požadovaných informacím,“ sdělila Michaela Heloňová z Vědecké knihovny v Olomouci.

Vědecká knihovna změnila své internetové stránky po více než deseti letech. „Nový web přináší možnost on-line dotazu na knihovníky a interaktivní vyhledávač knihoven Olomouckého kraje, které pod vědeckou knihovnu spadají. Díky zcela nové platformě intranetu pomůže řešení i v interní komunikaci a sdílení dat potřebných pro efektivní službu čtenářům,“ uvedla Heloňová.

Z úvodní stránky webu se lidé mohou přihlásit přímo do čtenářského konta, noví čtenáři naopak budou přesměrováni přímo na registrační formulář. Zájemci o publikace vydané VKOL si je budou moci objednat v novém e-shopu. „Stránky jsou samozřejmě propojeny s elektronickým katalogem Aleph, nechybí ani intuitivní odkazy na digitální knihovny či elektronické zdroje. Web také nabízí zjednodušenou německou a anglickou mutaci obsahu,“ uvedla Heloňová.

Součástí internetové prezentace je i nové logo knihovny, které se skládá ze dvou částí. První část tvoří již zažitá zkratka VKOL, jejíž první písmeno svým provedením evokuje otevírající se knihu. Druhou částí loga je celý název knihovny.

Vědecká knihovna v Olomouci je druhou nejstarší a třetí největší knihovnou svého druhu v České republice. Ve svých fondech má více než dva miliony dokumentů.

Reklama

Doporučované