Hlavní obsah

Vědecká knihovna v Olomouci otevře v pondělí čtenářům své studovny

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Čtenáři budou moci využít služeb hlavní studovny, studovny vázaných novin a studovny historických fondů. Současně bude otevřen také volný výběr a k dispozici bude informační služba.

Článek

Návštěvníci studoven a volného výběru se před vstupem budou muset prokázat potvrzením o negativním výsledku PCR testu na covid-19, který není starší více než sedm dní, nebo antigenním testem z veřejného odběrového místa, který není starší 72 hodin. Návštěvníci také mohou předložit potvrzení o kompletním očkování proti covidu, případně o prodělání onemocnění, od kterého neuplynulo více než 90 dní.

„V knihovně budou nadále platit nastavená hygienická pravidla. V platnosti zůstává nošení respirátorů či nanoroušek, dezinfekce rukou a dodržování rozestupů. Pobyt v knihovně je třeba omezit na nezbytně nutnou dobu. PC stanice a veřejný internet nebudou prozatím k dispozici,“ uvedla mluvčí knihovny Michaela Heloňová.

Omezen bude také počet lidí ve veřejných prostorech knihovny, na 15 metrů čtverečních připadá jeden návštěvník. „Počet míst ke studiu tak bude snížen téměř na třetinu, proto budou moci služeb knihovny využívat pouze registrovaní čtenáři. Do hlavní studovny bude vpuštěno maximálně šest návštěvníků najednou, do studovny vázaných novin a studovny historických fondů to budou maximálně dva, volný výběr bude omezen na čtyři osoby,“ uvedla mluvčí. Informace jsou na webu knihovny.

Vědecká knihovna v Olomouci je druhou nejstarší a třetí největší knihovnou svého druhu v České republice. Ve svých fondech má více než dva miliony dokumentů.

Reklama

Doporučované