Hlavní obsah

Vedení Buštěhradu nechalo obnovit cesty v okolí města, přibyly i stromy

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Vedení Buštěhradu nechalo během loňského a letošního roku obnovit některé polní cesty v okolí města, přibyly i stovky stromů. Jde o osm lokalit.

Článek

Město spolupracovalo s odborníkem z krajinářského ateliéru. Na některých místech přibyly piknikové stoly nebo přírodní herní prvky, uvedla na dotaz ČTK starostka Buštěhradu Daniela Javorčeková. Úpravy byly součástí projektu zaměřeného na kultivaci a zprůchodnění krajiny.

Kromě stromů, z nichž část tvoří ovocné, přibyly také desítky keřů a travnaté plochy. Více zeleně je nyní například v Aleji Ořešín, polní cesta vznikla třeba podél potoka k nově zbudovanému rybníku na Bouchalce. Přibyla také polní cesta u Salvátora, která propojí kapličku Sv. Salvátora se čtvrtí Na Chmelnici a s dalšími nově vznikajícími obytnými lokalitami. Rozšířená a zazeleněná je polní cesta k obci Stehelčeves. „V příštím roce navážeme ‚akcí zeleň‘ v intravilánu“, v rámci které se bude upravovat Náměstí, okolí Dolního rybníka a okolí Základní umělecké školy," uvedla starostka.

V intravilánu, tedy v zastavěné části města, se počítá i s výsadbou stromů a keřů, přibudou mlatové cesty, dlažba a u umělecké školy i altán. Hotovo by mělo být na konci roku 2023. Celkově budou úpravy v okolí Buštěhradu i ve městě stát kolem pěti milionů korun, v obou případech město využívá evropské dotace, které pokryjí většinu nákladů.

Reklama

Doporučované