Hlavní obsah

Vedení radnice opavské části Zlatníky nechá opravit budovu kulturního domu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení radnice opavské části Zlatníky nechá opravit budovu kulturního domu a restaurace. Náklady na rekonstrukci jsou okolo 15 milionů korun. Práce začnou v říjnu a skončit by měly v červnu 2022.

Článek

„Už máme stavební povolení a máme vybraného zhotovitele rekonstrukce. V říjnu chceme začít pracovat a předpokládáme, že hotovo by mělo být za devět měsíců,“ řekl starosta Zlatník Martin Šoltis.

Kvůli prudkému zvýšení cen stavebního materiálu a prací opraví v první fázi městská část prozatím jen kulturní dům a restauraci. Další část budovy, kam by se měl v budoucnu stěhovat obecní úřad, se bude opravovat později.

Restaurace zůstane v objektu i po rekonstrukci. Městská část ji hodlá pronajmout jinému provozovateli. Je ale možná i varianta, že půjde o obecní hospodu, pokud se nájemce nenajde. Svému účelu bude dál sloužit i kulturní dům.

„Bude zvětšen o nové pódium. Kompletní rekonstrukcí projde sociální zařízení, šatna, vytápění a bude vybaven novým nábytkem,“ doplnil Martin Kůs z tiskového oddělení města.

Reklama

Související témata:

Doporučované