Hlavní obsah

Vedl jsem reprezentaci. Ale čárku ve statistice nemám, přiznal Holoubek

David Holoubek zavzpomínal na bizarní zápas se Skotskem, ve kterém vedl národní tým. Pusťte si video.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Sestavil a koučoval A-tým fotbalové reprezentace. Ale v oficiálních statistikách jeho jméno chybí. „Byl jsem jen zastupující trenér,“ poznamenal David Holoubek v rámci vzpomínek na bizarní zápas se Skotskem.

Článek

David Holoubek patří mezi trenéry českých mládežnických reprezentací. Loni v září se mu v noci rozdrnčel telefon. A dozvěděl se, že má ráno švihat na Strahov. A bude skládat náhradní reprezentační tým.

Myslel si, že se mu to možná jen zdálo. Ale opak byl pravdou. Tým trenéra Šilhavého sice zrovna vyhrál duel Ligy národů v Bratislavě. Ale pak byl na pokyn hygieničky rozpuštěn, protože se v něm objevilo několik pozitivních nálezů na covid-19. To se stalo v pátek večer. A v pondělí se mělo hrát v Olomouci se Skoty. UEFA přitom o rušení nebo překládání zápasu nechtěla ani slyšet.

„Takže jsme měli pár hodin na to, aby se poskládal tým úplně nový, jiný,“ líčí Holoubek v rozhovoru, který vznikl pro projekt Jedeme na Euro, v rámci debat o týmu Skotska. „Holoubkovci“ tehdy podlehli těsně 1:2, na Euru teď přišla sladká odveta v rámci českého vítězství 2:0. Dvěma góly ho zařídil Patrik Schick, přičemž jeden z jeho zásahů přišel až z půlky hřiště.

Co Davidu Holoubkovi v hektických přípravách na Skotsko nejvíc pozměnilo jeho původní představy? Kteří hráči z jeho výběru se nakonec dostali na Euro? A proč vlastně odkoučované utkání nesmí oficiálně počítat?

Pusťte si video pod titulkem tohoto článku a dozvíte se to.

Reklama

Související témata:

Doporučované