Hlavní obsah

Vedle konzervatoře v centru Ostravy vznikne sedmipatrový dům Křižovatka

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Na rohu ulic Nádražní a Českobratrské vedle konzervatoře postaví společnost Deeplexus Investments polyfunkční dům Křižovatka. V sedmipatrové budově budou byty, komerční prostory, podzemní garáže a bude mít zelenou střechu.

Článek

Stavět by se mohlo začít v roce 2023, náklady se odhadují na 350 milionů korun. Místo je jednou z nejrušnějších křižovatek v centru města, projíždějí tam tramvaje i trolejbusy. Pozemek je prázdný od roku 2006, kdy stavbaři zbourali budovu, v níž ještě před změnou režimu v roce 1989 začal působit první soukromý antikvariát v Ostravě Artforum.

Kupní smlouvu na prodej pozemků pro výstavbu polyfunkčního domu podepsala firma s městem začátkem června. „V této době se dokončují přípravy pro podání žádosti o územní rozhodnutí a jak investor, tak i město očekávají rychlý průběh tohoto řízení, aby mohla výstavba začít v co možná nejkratším termínu,“ uvedla Lukešová.

V rezidenci bude 53 bytů s celkovou plochou přibližně 4000 metrů čtverečních. Ke každému bytu bude patřit sklepní kóje, parkování v podzemní části domu, v nejvyšším podlaží budou mít byty přímý přístup do své soukromé střešní zahrady.

„Na střeše budovy bude zelená plocha, která novým majitelům a nájemcům poskytne možnost vybudování letní kuchyňky, sauny nebo vířivky a samozřejmě možnost odpočinku v zeleni. Pro majitele bytů a nájemníky z nižších pater, kteří nebudou mít vlastní zahrádku, bude vybudována společná komunitní zahrada, kterou budou moci využívat všichni,“ doplnil předseda správní rady společnosti Deeplexus Investments Michal Jelínek.

Reklama

Doporučované