Hlavní obsah

Veletrhy Brno se budou podílet na přípravě multifunkční haly

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Veletrhy Brno připraví demoliční a stavební práce pro výstavbu vstupní zóny západ, která je nezbytná pro dokončení přípravné fáze stavby multifunkční haly v areálu brněnského výstaviště. Na své schůzi to schválili radní města.

Článek

Odhadované náklady přesahují 100 milionů korun bez daně, uvedla v tiskové zprávě Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Cílem je vedle vytvoření prostoru pro stavbu haly i vznik nezbytného zázemí fungování areálu výstaviště v souvislosti s existencí haly. „Jde o zajištění přístupu a příjezdu do výstavní i nevýstavní části areálu pro zaměstnance, hosty, externí pracovníky či vystavovatele. Dále také přesun zázemí spedice a odpadového hospodářství. Areál výstaviště se tím připraví na výstavbu multifunkční haly při zachování funkčního zázemí pro svůj provoz,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková (ODS).

Vytvoření vstupní zóny západ zahrnuje řadu činností, které obstarají na základě koncernového pokynu Veletrhy Brno. Je to například umístění plotu oddělujícího areál výstaviště od volně přístupné plochy okolo haly. „Důležitým krokem je také úprava některých bran. Za současnou bránou číslo 9 vznikne brána číslo 7, která bude sloužit jako vjezd do areálu. Počítá se i s rozšířením původní brány číslo 9 o průchod pro pěší v návaznosti na zastávky městské hromadné dopravy,“ dodal radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Termín zahájení prací zatím není jasný. Náklady pokryje rozpočet města.

Město také od prosince minulého roku hledá firmu, která na výstavišti kvůli multifunkční hale zbourá téměř 20 objektů. Dosud ji nevybralo. Nová hala odhadem za dvě miliardy a s kapacitou přes 13.000 diváků má sloužit jak hokejové Kometě, tak i pro další sportovní, kulturní nebo společenské akce.

Reklama

Související témata:

Doporučované