Hlavní obsah

Velká voda má další oběť. V potoce utonul třiašedesátiletý muž

Foto: HZS ČR

Velká voda si už v Česku vyžádala několik životů (ilustrační foto).

Reklama

V rozvodněném potoce Hrubár v Lopeníku na Uherskohradišťsku utonul o víkendu třiašedesátiletý muž. Jde tak o další oběť záplav posledních týdnů.

Článek

Okolnosti mužova úmrtí policisté vyšetřují.

Rodina byla podle zjištění policie s mužem, který do Lopeníka jezdil na chalupu, v telefonickém kontaktu naposledy v sobotu odpoledne. „Muž se pohyboval poblíž rozvodněného potoka. V neděli se rodině už neozval, proto ho začala pohřešovat. Začala pátrací akce policistů a hasičů, odpoledne jsme muže nalezli utonulého,“ uvedla mluvčí. S ohledem na rodinu utonulého nebude podle ní policie v případu poskytovat další informace.

V sobotu navíc spatřili kolemjdoucí v řece Osoblaze na Bruntálsku dvě těla. Utonulého muže hasiči z řeky vytáhli tentýž den, ženské tělo, které svědci ve vodě viděli taktéž, se stále nenašlo.

Další oběti povodní

Při sjíždění řeky Morávky se o víkendu na Frýdecko-Místecku převrhl raft se třemi vodáky. „Osmiletá školačka po převozu do nemocnice zemřela,“ řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová. Další dva lidé z raftu, muž a další dítě, jsou v pořádku. Podle informací Povodí Odry na řece Morávce v době neštěstí platil první stupeň povodňové aktivity, dopoledne dokonce druhý.

Minulý týden pak například zemřel v Kojicích na Pardubicku šestapadesátiletý muž. Svědci jej během povodně nalezli v kaluži. Pitva neprokázala cizí zavinění, muž utonul.

Čtyřiasedmdesátiletou seniorku z Oskavy na Šumpersku pohřešovanou po bleskových záplavách se dosud nalézt nepodařilo. Čtyřiasedmdesátiletá žena z Oskavy na Šumpersku je nezvěstná od 7. června, kdy oblast ve večerních hodinách postihly bleskové záplavy. Podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka. Policisté ji začali okamžitě hledat, práci jim však ztěžoval dosud rozbahněný terén.

Reklama

Doporučované