Hlavní obsah

Velkokluby vzaly na turné po USA i české hráče, zůstanou i pro ostrou sezonu?

Český útočník Patrik Schick s tureckým spoluhráčem Cengizem Ünderem na palubě letadla do USA.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, AP

 

Reklama

Juventus Turín, AS Řím, AC Milán. Elitní italské týmy vzaly s sebou na turné po Spojených státech amerických i české fotbalisty.

Článek

Od roku 2012 si evropské velkokluby zpestřují letní přípravu mezinárodním turnajem International Champions Cup v konkurenci těch nejlepších týmů z elitních evropských lig.

Na soupiskách 18 týmů v čele s Realem Madrid, Barcelonou, Juventusem Turín, Manchesterem City nebo Bayernem Mnichov pro přípravný turnaj, který se odehraje na třech kontinentech, figurují zatím tři čeští fotbalisté, o místo v kádru Chelsea pro závěrečné soustředění navíc bojuje i Tomáš Kalas.

Nejpevnější pozici v evropském velkoklubu má momentálně útočník Patrik Schick v AS Řím. Odchovanec Sparty je momentálně v přípravě nejlepším střelcem římského klubu a nejen kouč Eusebio Di Francesco věří, že Schick zažije mnohem povedenější sezonu než tu minulou.

Na turné do USA odletěl s Juventusem také záložník Roman Macek, který poslední sezony strávil po hostováních v Serii B. „Snad se vejdu do kádru pro další přípravu, ale potom asi budeme řešit nějaké další hostování,“ vyprávěl Macek na konci minulého týdne.

Třetím českým fotbalistou, který si může připsat start třeba proti Barceloně, je stoper Stefan Simič z AC Milán, který v minulé sezoně hostoval v Crotone.

Čtvrtým do party českých fotbalistů z velkoklubů by mohl být další obránce Tomáš Kalas, jenž bojuje v přípravě Chelsea. Kalas patří londýnskému klubu už téměř deset let, ale dosud za Chelsea odehrál pouze dva ostré zápasy.

Reklama

Doporučované