Hlavní obsah

Velký comeback. Jiří Welsch se na konec kariéry vrátil tam, kde s basketbalem začínal

Příběh Jiřího Welsche. Proč se vrátil do Pardubic a jak se na něj dívají spoluhráči?Video: Jakub Burian

 

Reklama

V dresu tuzemského hegemona z Nymburka strávil pět let a nyní se přesunul na místo, kde dělal první basketbalové krůčky.

Článek

Během své kariéry procestoval celý svět. Hrál ve špičkových klubech v Americe, Španělsku, Belgii či Slovinsku. V roce 2012 se basketbalista Jiří Welsch vrátil do Česka, aby hrál za Nymburk.

Z českých basketbalistů se Jiří Welsch prosadil v zámořské NBA zdaleka nejvíce. V nejlepší lize světa si zahrál po boku takových hvězd jakými jsou Paul Pierce nebo LeBron James. „Je zajímavé tyhle osobnosti sledovat zblízka, protože je na ně nahlíženo s jakousi aurou. Když jste pak ale s nimi v jedné šatně nebo na hřišti, tak si uvědomíte, že to jsou také jenom lidé,“ říká.

V podobné roli se nyní nachází v Pardubicích, kam se po více než dvaceti letech vrátil na závěr kariéry. Jeho současní spoluhráči k němu kvůli obdivuhodné kariéře vzhlížejí a sám Welsch by zde rád napsal úspěšnou tečku. „Nejsem zastánce nějakých velkých happy endingů, ale doufám, že na mě ještě nějaký větší úspěch čeká,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Doporučované