Hlavní obsah

Velvyslance nechala zavraždit jeho manželka, je přesvědčená policie

Řeckého velvyslance Kyriakose Amiridise podle úřadů zavraždil brazilský policista Sergio Moreira, který měl poměr s jeho manželkou.

 

Reklama

Pohřešovaného ambasadora v Brazílii podle úřadů zavraždil tamní policista, který měl poměr s jeho manželkou.

Článek

Devětapadesátiletý řecký velvyslanec Kyriakos Amiridis, který byl týden pohřešován v Brazílii, se podle vyšetřovatelů stal obětí zločinu z vášně.

Diplomata, jehož ohořelé tělo ve vraku auta bylo objeveno na konci týdne, měl zavraždit brazilský policista, který měl poměr s Amiridisovou manželkou.

Velvyslancova žena poslední prosincovou středu oznámila, že svého manžela od pondělí pohřešuje. Tělo velvyslance se našlo o tři dny později v okrajové čtvrti Ria de Janeiro ve vypáleném automobilu. Následně policie začala zatýkat lidi z kruhu kolem Amiridisovy rodiny.

Devětadvacetiletý policista Sergio Moreira nakonec v pátek u výslechu vypověděl, že řeckého velvyslance v jeho domě v pondělí zabil. Spolu s ním měla vraždu naplánovat Amiridisova brazilská manželka Francoise, kterou detektivové rovněž zatkli. Zadržen byl i policistův bratranec, který měl dostat v přepočtu 630 tisíc korun, aby během vraždy hlídal.

Podle vyšetřovatele Evarista Pontese Magalhaese manželka řeckého velvyslance potvrdila, že policista Sergio Moreira jejího manžela zabil. „Francoise zpočátku popírala fakta. Říkala, že s tím nemá nic společného. Podařilo se nám ale dosáhnout toho, že si uvědomila, že nemá alternativu a že nemá smysl nadále zapírat. Rozplakala se a řekla, že policista spáchal vraždu jejího manžela," uvedl Magalhaes na tiskové konferenci.

Moreira řekl, že původně šel za velvyslancem proto, aby mu domluvil ohledně násilného chování vůči manželce. Muži se ale pohádali a celý incident skončil vraždou. Moreira tvrdil, že jednal v rámci sebeobrany. Tuto verzi ale policii vyvrátila.

Amiridis byl na velvyslanecký post jmenován loni v lednu, v Brazílii již působil v letech 2001 až 2004, kdy vykonával funkci konzula právě v Riu de Janeiro.

Reklama

Související témata:

Doporučované