Hlavní obsah

Věnce na pomoc dětem: Vlaďka Erbová jich s dalšími slavnými vyrobila kolem dvoustovky

Vlaďka Erbová pomocí věnců pomáhá dětem. Jaké se vyrobily?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

K Vánocům neodmyslitelně patří věnce. A některé dokonce, ve spojitosti se známými osobnostmi, pomáhají. Jak?

Článek

Výtěžek z nich putuje na dobrou věc. Celá akce je nápadem Vlaďky Erbové a její nadace Vlaďka dětem. „Děti ze čtyř dětských hematoonkologických oddělení si napíší svá přání. Většinou to jsou samozřejmě hračky a my pak platíme ty vánoční dárky, vánoční přání. Zbytek financí rozdělujeme do čtyř dětských hematoonkologických oddělení v republice – Ústí nad Labem, Plzeň, Olomouc a Ostrava – na potřebné věci,” vysvětluje Vlaďka Erbová.

Na vyrábění adventních věnců se sešlo hned několik známých tváří. Mimo jiné třeba Agáta Prachařová, Kamila Nývltová, Andrea Bezděková nebo Pavel Novotný. Nechyběla ani Ornella Štiková nebo Dominika Myslivcová, která vyrobila pro ni typický věnec. Růžový.

Vánoce prožívá Dominika v klidu a v pohodě. „Pro mě to určitě stres není, Vánoce jsou pro mě o té pohodě, o tom, že by lidé měli být spolu. Takže je neberu jako stresující, je to hlavně o rodině,” říká Dominika Myslivcová a Ornella Štiková dodává. „Já Vánoce miluji odmala a prožívám je různými směry. Ráda se procházím se synem Quentinem, kdy koukáme do oken, jak to lidé prožívají, a je to někdy legrační.”

Kolik se letos vyrobilo věnců a jak vypadaly? Podívejte se na úvodní reportáž.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované