Hlavní obsah

Ventolin: Vysokoškolský učitel baví tisíce fanoušků svou originální hudbou

Ventolin na koncertě v Praze.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Na Ventolina chodí lidé už delší dobu, mezi masovou veřejnost ale pronikl teprve nedávno, díky svému albu Vitajte a písni Discoscience, ke které natočil trochu bizarní klip. Vyzpovídali jsme ho u příležitosti jeho pražského koncertu.

Článek

„Je to elektronická hudba stvořená na analogových nástrojích s živými perkusemi a vokálem, kde jsou mé původní české texty a dohromady to tvoří nějaký celek,” říká David Doubek alias Ventolin o své hudbě.

Celek drží dobře pohromadě. A to především díky kvalitní produkci, za kterou by se nestyděla ani velká jména elektronické nebo techno scény. Skvěle odvedená práce a invence je to, co Ventolinovu hudbu vystihuje poměrně přesně. Přidává však něco navíc, a to je humor a svéráz Ventolinovi vlastní. I to budí zájem ze strany příznivců.

„Myslím si, že je to taková prvotní reakce, ale není to můj cíl. Můj cíl je, tím, že některé ty věci zdůrazním, tak je přiměju, aby oni sami se necítili trapně. Řeknou si, když tam tenhle podivín tak divně poskakuje, tak si to dopřeju také, to je můj cíl,” vysvětluje Ventolin.

Ventolin je zkrátka pohodář. Tvoří hudbu, která je dlouhodobě například v Británii mnohem blíže mainstreamu než u nás. I tak se mu povedlo nevídané. Vzbudit v relativně konzervativním českém posluchači zájem o něco neotřelého a relativně moderního ve srovnání s českým rádiovým éterem.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované