Hlavní obsah

Věra Bílá se vrací na pódia, ve spolupráci s mladým Janem Bendigem

Jak se nahrávala nová píseň Věry Bílé?Video: Romana Svobodová, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Romská zpěvačka Věra Bílá se po delší pauze opět vrací na koncertní pódia. A tentokrát to prý myslí opravdu vážně. Založila novou kapelu a připravuje turné spolu s Honzou Bendigem. Navštívili jsme ji v nahrávacím studiu, kde společně pracovali na nové písni.

Článek

Věra Bílá, zpěvačka, která vyprodávala koncertní sály, jako je Královská opera v Madridu či newyorská Carnegie Hall nebo dokonce zpívala pro Billa Clintona v Bílém domě. Zpívání však nakonec úplně pohltilo gamblerství a po smrti syna a manžela se stáhla do ústraní na ubytovně v Rokycanech. Teď má být ale vše jinak. Věra Bílá se pokouší o další comeback. „Krásně, znovu jsem se narodila,” nadšeně odpovídá Bílá na otázku, jak se cítí. „Hlavně ta písnička, ta je moc pěkná a já mám ráda ty veselé písničky, strašně moc”.

V nové kapele Věry Bílé se objeví i dva původní členové skupiny Kale: klavírista Robert Červeňák a kytarista a zpěvák Milan Kroka. A právě Milan Kroka, který zná Věru Bílou 20 let, je autorem nové písně.

Z nové spolupráce je Kroka nadšen, Věra Bílá je podle něj ve formě a zpívá jí to pořád krásně. „Nová kapela je bomba, protože tam máme dva mladé kluky a oni tam dodávají tu novou energii,” říká zpěvák.

Legendární zpěvačku oslovil Milan Kroka společně s mladým zpěvákem Janem Bendigem. Nová píseň i videoklip je jen začátek jejich plánů. Už v březnu zahájí trojice společné otevřené turné koncertem v Sokolově. Bílá se navíc objeví i na Mezinárodním dni Romů v Praze.

„Ladí nám to úplně skvěle,” sděluje Kroka nadšeně. „Honza je výborný zpěvák a i to propojení, tím oslovíme tři generace."

Nová píseň je přímo o Věře Bílé. O tom, že se znovu vrací na koncertní pódia a lidé na ni nezapomněli. Jan Bendig s úsměvem vypráví: „Celá naše rodina je šťastná. A když jsem řekl, že budu dělat písničku s Věrou Bílou, můj brácha z toho málem odpadl. Chce s ní fotku. Všichni z toho mají radost. Já jsem ji jako malý obdivoval a pořád obdivuju."

Koncertní turné by mělo mít i bohulibý podtext. Z výtěžku se pořadatelé chystají přispět na léčbu osmnáctileté Lenky, která zůstala po vážné autonehodě připoutána na lůžko. Fanoušci Věry Bílé se mohou těšit jak na starší autorské hity, tak na novinky včetně této nové písně.

„Já jsem řekla jedno,” dodává Věra Bílá se slzami v očích. „Já chci umřít na pódiu, protože to je můj život, tady nejde o peníze, ale o to, že když jste na tom jevišti, tak tam nejste nemocný, nic vám neschází, máte radost ze života”.

Pokud vás zajímá, jak se nahrávala nová píseň Věry Bílé a jak je na tom zdravotně, sledujte magazín Slavní. Reportáž o známé romské zpěvačce je jeho součástí. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované