Hlavní obsah

Vesmíre, slyšíte mě? Video, jak si Donald Trump telefonoval s astronautkou

Donald Trump volal do vesmíru, aby pogratuloval astronautce Whitsonové k novému rekordu.

 

Reklama

Peggy Whitsonová strávila 535. den ve vesmíru a pokořila americký rekord. Odměnou jí byl telefonát s Donaldem Trumpem.

Článek

Mimořádný telefonát k mimořádnému počinu. Americká astronautka překonala rekord v počtu dní v kosmu a americký prezident k tomu uspořádal jednu ze svých show.

Telefonát Donalda Trumpa na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) trval 20 minut a vysílala ho živě NASA TV. Rozhovor astronautky Peggy Whitsonové s prezidentem, kterého doplňovala i dcera Ivanka Trumpová, slyšeli živě také žáci na amerických školách. Vysílat ho měla rovněž muzea a další veřejné organizace po celých Spojených státech.

Whitsonová prezidentské rodině popsala například všední den astronauta. Její komentáře, včetně popisu přeměny lidské moči na pitnou vodu, kterou na ISS využívají, si pusťte ve videu nahoře v textu.

„A kdy budeme na Marsu?" zajímal se prezident o odhad astronautky. „Bude to možné už v roce 2030," řekla optimisticky Whitsonová. „Tak to budeme muset trochu uspíšit, byl bych rád, aby se v tom pokročilo během mého druhého funkčního období," kontroval pro sebe typicky Donald Trump.

Americký prezident minulý měsíc podepsal rozpočet pro NASA. Kosmická agentura tento rok dostane o 200 milionů více, než tomu bylo minulý rok.

Reklama

Související témata:

Doporučované