Hlavní obsah

Veteráni na golfu. Hostivařské hřiště láká na výstavu aut a motorek

Video: Tereza Nováková

 

Reklama

Poslední srpnovou sobotu se promění areál golfového hřiště v Hostivaři ve výstavní síň prvorepublikových veteránů. Malou ochutnávku už dnes nabízí náš reportér Radek Hrdina.

Článek

Vůbec poprvé golfové hřiště v pražské Hostivaři přivítá na 60 automobilových a motocyklových veteránů. Letošní ročník je tematicky zaměřený na vozy, které se na našich silnicích proháněly od první republiky do začátku druhé světové války.

Proč zrovna areál golfového hřiště? „Naše myšlenka vznikla zhruba před rokem, kdy mě napadlo, že bychom mohli udělat nějakou jinou než golfovou akci,” říká ředitel areálu golfového hřiště Jiří Martinka. „Chtěli jsme uspořádat zajímavou negolfovou akci pro veřejnost a ukázat, že to krásné hřiště nemusí být pouze na golf a dá se využít i jinak,” dodává.

Kromě výstavy samotných veteránů se návštěvníci seznámí s příběhem československého automobilového průmyslu, který měl v období první republiky významnou pozici na evropském trhu.

Ať už jste fanoušky veteránů, nebo jen hledáte příjemný program na víkend, ještě dnes jsou k dispozici zvýhodněné vstupenky v předprodeji.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované