Hlavní obsah

Většina soutěžních filmů festivalu Ekofilm bude k vidění online

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Organizátorům mezinárodního festivalu Ekofilm v Brně se u většiny soutěžních snímků podařilo domluvit online projekce. K vidění budou v první polovině prosince.

Článek

V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí festivalu Vratislav Vozník. Festival se v omezené míře uskutečnil už v polovině října, projekce v sálech ale byly původně odložené na konec listopadu. Promítání kvůli opatřením proti šíření koronaviru stále není možné.

„Zastavení epidemie je u nás v tuto chvíli hlavní prioritou, ale na festival a jeho filmy jsme rozhodně nechtěli rezignovat. Téma udržitelné spotřeby je dnes možná ještě aktuálnější. Právě v současné době omezení řady služeb máme příležitost zamyslet se nad naší spotřebou. Ekofilm proto zpřístupní většinu soutěžních filmů online,“ uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO).

Fanoušci filmů s ekologickou tematikou se na soutěžní filmy festivalu mohou těšit od 4. do 7. prosince. Najdou je na webu www.ekofilm.cz.

Letos v říjnu se konal 46. ročník festivalu, tématem byla spotřeba a její udržitelnost. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se ale filmy v sálech nepromítaly, program byl značně zredukovaný. Vítěze pořadatelé vyhlásili v online přenosu. Hlavní cenu získal ruský snímek režisérů Dmitrije Špilenoka a Vladislava Grišina s názvem „Losos nerka. Červená ryba“. Zachycuje křehkou rovnováhu přírodních ekosystémů. Ocenění si odnesly i další čtyři snímky v různých kategoriích.

Reklama

Související témata:

Doporučované