Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan poprvé na veřejnosti sama, a hned s královnou. Otevřely spolu most

Královna se poprvé objevila na veřejnosti pouze s vévodkyní ze Sussexu.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Britská královna Alžběta II. byla poprvé doprovázena pouze svou snachou, vévodkyní ze Sussexu Meghan. Akce se konala u příležitosti slavnostního otevření mostu a kulturního prostoru.

Článek

Britská královna Alžběta II. a manželka prince Harryho, vévodkyně ze Sussexu, dorazily do hrabství Cheshire na severozápadě Anglie, kde je přivítaly nadšené davy místních školáků. Jde o vůbec první společnou cestu britské panovnice a americké herečky, která se za královnina vnuka provdala minulý měsíc na hradě Windsor, uvedla agentura Reuters.

Dvaadevadesátiletá královna do regionu přicestovala vlakem. Spolu s Meghan se zúčastnily oficiálního otevření nového mostu přes řeku Mersey. Jde o jeden z největších projektů v oblasti infrastruktury v Británii za poslední roky.

Vévodkyně ze Sussexu měla po svém příjezdu do města Runcorn na sobě krémové šaty, zatímco královna zvolila limetkově zelený klobouk a plášť. Podle zahraničních médií královna tuto barvu zvolila, aby uctila památku zesnulých, kteří zahynuli při loňském požáru věžáku v Londýně.

Ve městě Chester královna spolu s Harryho novomanželkou navštívily kulturní centrum nazvané Storyhouse, které zahrnuje knihovnu, divadlo i kina, zhlédly vystoupení dětí z místních školek a následně poobědvaly na radnici.

Reklama

Doporučované