Hlavní obsah

Naveze naštvané horníky před švýcarskou vilu Bakaly. Počítám s vandalismem, říká

Jsme ochotni jít i do nepovolené demonstrace, říká Pavol Krúpa, který chce odvézt rozzuřené horníky z OKD před švýcarský dům Zdeňka Bakaly.

 

Reklama

Finančník Pavol Krúpa, jehož firma chce, aby bývalí vlastníci OKD zaplatili za pád firmy miliardy korun, chystá nátlakovou akci přímo do švýcarského Nyonu.

Článek

Poslední čtyři červnové dny mohou být velmi nepříjemné pro miliardáře Zdeňka Bakalu. Klid jeho sídla na břehu Ženevského jezera v městečku Nyon mají totiž narušit dokonce až tisíce demonstrantů. Ti se budou rekrutovat z řad horníků skomírající důlní společnosti OKD, nájemníků bytů, které tato firma kdysi na Ostravsku vlastnila, desítky tisíc poškozených akcionářů či jen ostravských patriotů.

„Cílem je, aby i v této Bakalově oáze klidu poznali, co je to za člověka. Že to není seriózní podnikatel, filantrop a podporovatel řady nadací, ale že za ním zůstává zničená firma a poškozené tisíce lidí,“ vysvětluje pro Seznam Zprávy finančník Pavol Krúpa.

Krúpova společnost Arca Capital patří k věřitelům důlní společnosti, také je menšinovým akcionářem bývalé matky OKD - firmy NWR. Právě jejím uvedením na burzu vydělal Zdeněk Bakala desítky miliard korun.

Vypraví autobusy nebo rovnou vlaky? Je ochoten nést finanční zodpovědnost i za to, pokud se demonstranti neudrží a začnou se chovat ve Švýcarsku jako vandalové? A jaká je varianta, když by nyonské úřady demonstraci plánovanou na čtyři dny nepovolily? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované