Hlavní obsah

Viděla žádost o vydání Babiše. Spravedlnost funguje, říká

Spravedlnost funguje, říká Miroslava Němcová.Video: Pavlína Kosová

 

Reklama

Miroslava Němcová z ODS naznačuje, že Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek by mohli předstoupit před Sněmovnu ještě letos.

Článek

Poslankyně Miroslava Němcová je stejně jako v minulé Sněmovně členkou mandátového a imunitního výboru. Patří tedy mezi první poslance, jimž se dostala do rukou nová žádost policie o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo.

„Jsem ráda, že žádost přišla. To je utvrzení v tom, že funguje spravedlnost,” řekla Seznamu politička ODS, která v minulém období mandátový a imunitní výbor řídila a zná tedy podrobně i první žádost o Babišovo a Faltýnkovo vydání, jež přišla do Sněmovny před volbami.

Seznamu v pátek po prvním zasedání mandátového a imunitního výboru řekla, že nové dokumenty, které poslala policie do Sněmovny nyní, už začala studovat.

Imunitní a mandátový výbor se znovu sejde příští týden v úterý a po něm podle Němcové může začít Sněmovna o případu jednat.

„Pak to může jít velmi rychle. Do týdne, do dvou mohou být oba pánové požádáni, aby přišli na výbor a podali vysvětlení,” naznačuje Němcová, že Andrej Babiš i Jaroslav Faltýnek před poslance předstoupí ještě letos.

Novou žádost o vydání k trestnímu stíhání Babiše s Faltýnkem kvůli případu dotace na výstavbu farmy Čapí hnízdo doručila policie do Sněmovny v úterý.

Reklama

Doporučované