Hlavní obsah

Video: Austrálii trápí sníh a povodně, muž utonul ve svém autě

Bez komentáře: Stát Nový Jižní Wales se potýká s velmi chladným počasím a hustým sněžením. V jiných částech země pak řeší rozsáhlé povodně.Video: AP

 

Reklama

Více než 200 tisíc domácností zůstalo na jihovýchodě Austrálie bez elektřiny poté, co oblast zasáhl silný vichr a lijáky. Živel uvěznil řadu lidí v jejich autech a domovech a způsobil záplavy, které si vyžádaly nejméně jednu oběť.

Článek

Australský stát Viktorie včetně metropole Melbourne zasáhl mohutný vítr dosahující v nárazech až 119 kilometrů v hodině. Přidal se hustý déšť; na některých místech napršelo až 20 centimetrů srážek, napsala agentura AP.

Počasí se již v oblasti uklidnilo, podle meteorologů ale nadále hrozí nebezpečí záplav v důsledku zvýšení hladiny řek. Východně od Melbourne museli své domovy opustit obyvatelé zhruba 220 domů.

První obětí záplav se stal muž mezi 60 a 70 lety, jehož automobil zatopila voda. Další žena musela být hospitalizována s poraněním hlavy, když na její domov spadl strom. Kvůli záplavám, sesuvům půdy a spadlým stromům muselo být rovněž uzavřeno několik velkých silnic.

Stát Nový Jižní Wales, který s Viktorií sousedí, se mezitím potýká s velmi chladným počasím a hustým sněžením. V Austrálii nyní začíná zimní období.

Reklama

Související témata:

Doporučované