Hlavní obsah

Video: Cizinec pod vlivem drog naboural do policejního vozu a bodal do něj nožem

Veselo měli před silvestrem policisté v Kostelci nad Orlicí. Zdrogovaný cizinec jim naboural auto a bodal jim do něj nožem.Video: Policie ČR, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policisté z obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku v neděli řešili kuriózní případ.

Článek

Na parkovišti před policejní stanicí se v půl druhé odpoledne ozvala rána. Když vyběhli ven, spatřili cizí vozidlo, s nímž řidič narazil do zaparkovaného policejního vozu, který prorazil sklo vestibulu. Kolem policejního automobilu navíc pobíhal muž, jenž do auta bodal nožem.

„Po opakovaných výzvách hlídky nechal agresor nůž zabodnutý na předku kapoty a lehl si na zem. Policisté u muže použili donucovací prostředky a s pouty jej přemístili na služebnu. Tam provedenými zkouškami na přítomnost alkoholu a návykových látek zjistili, že čtyřicetiletý cizinec má pozitivní test na látky amfetamin/metamfetamin. Po provedení nezbytných úkonů převezli muže do nemocnice na lékařské vyšetření a poté ho eskortovali do policejní cely. Ani tam ale muž pod vlivem drog nedokázal být v klidu. Poškodil větrací zařízení a ucpal toalety svým oblečením. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, se pohybuje v řádech desetitisíců korun,“ uvedl Ondřej Moravčík z tiskového odboru policie Královéhradeckého kraje.

Muž je nyní podezřelý ze zločinu násilí proti orgánu veřejné moci a přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Policisté nevyloučili, že během vyšetřování dojde ještě ke změně kvalifikace. „Budeme se snažit zjistit všechny potřebné okolnosti celého případu včetně mužovy motivace k nabourání policejního vozidla,“ dodal Moravčík.

Reklama

Doporučované