Hlavní obsah

Video: Gang sprejerů zaútočil v Praze na metro, porvali se s cestujícími

Video zachycuje útok vandalů na soupravu metra.Video: Jan Pospíšil, Seznam Zprávy

 

Reklama

K organizovanému útoku na soupravu pražského metra došlo dnes večer na lince B. Skupina sprejerů začala stříkat barvu na vagony, cestující se s nimi nakonec pustili do rvačky.

Článek

Asi desítka sprejerů v sobotu večer zastavila jednu ze souprav pražského metra na lince B ve stanici Rajská zahrada. Útok zachytily Seznam Zprávy na video. Organizovaný gang nejprve zamezil, aby souprava opustila stanici, a následně začal sprejovat symboly po celé její délce.

To ale vedlo ke konfliktu mezi sprejery a cestujícími. Do potyčky se zapojilo několik lidí.

„Na místo bylo vysláno několik hlídek, podezřelé se ale zatím nepodařilo naleznout,“ informovala Seznam Zprávy před sobotní osmou hodinou večerní pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na videu se obě skupiny nejen postrkují, dokonce přijdou na řadu i kopance. Po pár desítkách sekund sprejeři ze stanice utekli.

„Policisté z místního oddělení událost dokumentují, další hlídka sbírá informace od svědků a pátrá po okolí. Prosíme další svědky a občany, kteří událost natočili, aby se ozvali na linku 158,“ dodala Siřišťová.

Souprava metra pokračovala v cestě. Podle mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Anety Řehkové dispečink neregistruje žádné informace o zastavení metra. Událost se tak obešla bez většího omezení provozu.

Reklama

Doporučované