Hlavní obsah

Video, které dostalo do potíží Piráta Michálka

Místopředseda České pirátské strany Jakub Michálek bude čelit pokusu o odvolání ve vlastní straně, protože nesprávně naložil se stížností na volby.

Reklama

Článek

Členové České pirátské strany budou v sobotu a neděli po internetu hlasovat o odvolání šéfa poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka z funkce místopředsedy strany. Důvodem je administrativní chyba, o které neinformoval kolegy, uvedlo čtvrteční vydání Hospodářských novin.

Michálek má problémy kvůli analýze, kterou Seznam získal a detaily z ní zveřejnil. Dokument (ve videu níže) ukazuje, že volební komise při říjnových volbách neměly problémy se sčítáním hlasů zdaleka jen ve Středočeském kraji.

Podle stížnosti, kterou Piráti připravovali, ale Nejvyšší správní soud ji nakonec neprojednal, se pochybení týkalo zhruba stovky okrsků po celé republice. „Jde celkově o desítky až stovky tisíc preferenčních hlasů,“ řekl Seznamu Lukáš Blažej, člen České pirátské strany, který volební stížnost připravoval.

Michálek věří, že pokus o odvolání ustojí. Co ho přivedlo do potíží, je vidět v následujícím videu. V kostce jde o to, že Piráti sice stížnost na průběh voleb na soud poslali, ale poté stáhli zpět.

Piráti objevili zásadní chyby při sčítání voleb, k soudu ale stížnost nedoputovala:

Podvody při volbách v Česku.

Reklama

Související témata:

Doporučované